Kiire südame löögisagedus ja kaalium

Süda on peamine organ, mis vastutab hapniku väljutamise eest kudedesse. Südamik on oma olemuselt automaatne, sest see võib vastu võtta ja pumbata verd ilma välistest mõjutustest. Et süda toimiks adekvaatselt, vajab see piisavalt erinevaid elektrolüüte, sealhulgas kaaliumi. Vere kaaliumi tasemed erinevad vastupidi südame löögisagedusele, kuna normaalse taseme kaaliumi tase langeb, südame löögisagedus ületab normaalse taseme.

Madal kaalium

Vere kaaliumisisaldus on 4,0 kuni 4,5 milliekvivalenti liitri kohta ehk mEq / L, peetakse normaalseks; vere kaaliumisisaldus alla 4,0 mEq / l peetakse madalaks. Vastavalt 2010. aasta “Eksperimentaalse ja kliinilise kardioloogia” artiklile südameinfarktesse kuuluvatele inimestele seostati madala vere kaaliumisisalduse suurenemise tõenäosust ventrikulaarse tahhükardia tekkeks või madalamate südamekambri kiireks peksmiseks. Ka vere kaaliumisisaldust ei seostatud südame rütmihäirete episoodidega.

Südamerütm

Südamelöögisagedus on südame väljundi komponent või südamehulga pumbatud veres iga minut. Südame väljund tuleb reguleerida vastavalt hapnikuvajadustele, kuna hapnikuvajadus suureneb, tuleb südame väljundit suurendada, et see vastaks hapniku vajadustele. Tavaliselt on südame löögisageduse tõstmine kasulik südame väljundile, kuid liiga kiire südame löögisagedus kompromisib südame väljundit. Ventrikulaarse tahhükardia korral on südame löögisagedus liiga kiire, vähendades seeläbi südame täidetavat aega verre. Süda saab ainult pumbata verd, mida ta saab, kuna veri jõuab südamesse, verd pumbatakse rohkem.

Kaaliumi allikad

Kaaliumi normaalseid tasemeid säilitab kaaliumisisaldusega dieet ja neerude kaaliumi eritumise korrigeerimine. Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi andmetel on kaaliumisisalduse soovitatav ööpäevane kogus ligikaudu 4700 mg päevas. Kaaliumi dieeti sisaldavad allikad on küpsetatud kartul, jogurt, tomatipasta, valge ube ja pirnid.

Madala kaaliumi sümptomid

Normaalselt toimivate neerudega inimestel võib kaaliumisisalduse langus või kaaliumisisalduse suurenemine neerudest põhjustada vere kaaliumisisaldust. Aldosterooni suurenenud vabanemine – hormoon, mida tavaliselt toodetakse neerupealiste poolt kaaliumisisalduse suurenemise tõttu, põhjustab kaaliumi suuremat eritumist neerudest. Kui inimesel on kaaliumisisaldus madal, võivad nad hingamislihaste nõrgenemise tõttu põhjustada väsimust, lihasevalu, progresseeruvat lihasnõrkust ja hingeldust.