Treeningujärgne lihaste taastamise joogid

See, mida tarbib kohe pärast treeningut, mõjutab otseselt teie tulemusi ja taastumist. Kui sööte oma treeningu tunni jooksul, aitab valgu ja süsivesikute kombinatsioon teie keha käivitada remondi- ja tankimisprotsessi. Kuigi terve toit võib olla kasulik, pole teie jõusaali kotti alati serveeritud kana ja pruuni riisi. Lihaste taastumise joog on palju mugavam, kui tegemist on treeningujärgse toitumisega.

Taastumine pärast treeningut

Pärast treeningut tarbivad süsivesikud aitavad glükogeeni või energiat täiendada, säilitades teie lihaseid. See kehtib eriti siis, kui olete hiljuti teinud pika südame-vastupidavuse, näiteks 10-miilise jooksu, või olete kulutanud mitu tundi jalgrattaga sõitmist, kuid vastupanutegevused võivad ka energiavarusid kokku hoida. Valgu portsjon aitab kaasa ka paranemisele, pakkudes aminohappeid, et hõlbustada harjutuste ravis mikro-lihaskiudude pisaraid. Kui need kiud regenereeruvad, muutuvad nad tugevamaks ja tihedamaks, mis muudab suurema kehalise tugevuse ja lihaselisuse. Treeningujärgne valgu kasutamine ei lase teie kehal minna negatiivse valgu tasakaalu, kus valgu jaotus ületab regenereeritud valgu kogust lihaste kasvu jaoks.

Miks joogid?

Lihaste taastumisjoogid pakuvad kohe, hõlpsasti lagundatud valku ja süsivesikuid, et töötada lihaseid. Veel segunevad eelpakendatud joogid ja valgupulbrid ei vaja külmutamist, mistõttu need on rohkem kaasaskantavad kui paljud terved toidud. Kui pärast karmat treeningut kipub end tundma, võite eelistada taaskasutamise joogi söömist, mitte süüa tahke toitu. Kui tarbite süsivesikuid ja valku vedelas vormis, töötleb teie keha toitaineid, mis tähendab, et teie rakud saavad toitumist otstarbekalt.

Millal olla üks

Pärast igat treeningut pole teil vaja lihaste taastumist. Kerged treeningud, nagu kiire käimine või aiandus, ei vaja täiendavat toitumist pärast treeningut. Kui olete allesjäänud intervallide 60-minutilise seansi, püsinud kahe tunni jalgrattaga sõidul või tõstnud raskeid raskusi 45 minutiga või kauem, on tõenäoliselt tegemist taaskasutamise joogiga. Proovige seda jooki tarbida nii kiiresti kui võimalik pärast treeningut, eriti kui te ei ole söönud mitme tunni jooksul. Jälgige oma lihaste taastumist jooki tund või kaks hiljem täis, tasakaalustatud sööki, mis sisaldab lahja valku, täisteratooteid ja köögivilju.

Mida otsida

Lihaste taastamise joog, mis sisaldab 15 kuni 20 grammi proteiini ja ligikaudu 30 grammi süsivesikuid, on piisav pärast treenimist. Mine eelsegatud versiooniga või tee oma, segades puuvilja ja valgu pulbrit piima, vee või mahlaga. Rahvusvaheline spordiürituse ühing ütleb, et vadakuproteiin on teie parim valik treeningpreparaadi lisamiseks, sest see annab vajalike aminohapete komplekti ja kiiresti seeditakse, kuid võimalikud alternatiivid on soja, kaseiin või munavalk.