1200 kcal tlc dieedi menüü

Terapeutilise elustiili muutused (TLC) dieet kujundati USA valitsuse riikliku kolesterooli hariduse programmis (NCEP), et anda juhiseid inimestele, kellel on vere kolesterooliprobleemid. TLC dieedil pole soovitust, kui palju kaloreid kolesterooli probleemidega inimestel peaks iga päev sööma, sest kalorid ei mõjuta kohe kolesterooli taset otseselt. Kuid see pakub mitmeid menüüsid inimestele, kes tarbivad 1200, 1600, 1800 ja 2500 kalorit päevas.

Soovitused

NCEP soovitab alustada TLC dieedi, kui teie veres on vähemalt 160 mg / dl halb kolesterool (LDL). Kui teil on rohkem kui üks südamehaiguse riskifaktor, peate minema TLC dieedile, kui teie halb kolesterooli tase on vähemalt 130 mg / dl. Riskifaktoriteks on kõrge vererõhk, sigarettide suitsetamine, hea kolesteroolisisaldus alla 40 mg / dl ja varase südamehaiguse perekonna ajalugu. Südamehaigusega inimesed peaksid proovima dieeti, kui nende halb kolesterooli tase on vähemalt 100 mg / dl.

Omadused

Toiduainete küllastunud rasv ja kolesterool võib tõsta halb kolesterool vastavalt USA valitsuse teadaandele “TLC kolesterooli alandamine”. Valitsus nõuab tungivalt, et inimesed, kellel on tervislik halb kolesteroolisisaldus, piiraksid oma küllastunud rasva 10 protsendini oma kaloritest ja toidusekolesteroolist kuni 300 mg päevas. TLC dieedi menüüd piiravad küllastunud rasva 7 protsendini kaloritest ja toidulisolisest kolesteroolist kuni 200 mg päevas. Menüüd piiravad liha ja piimatooteid ning rõhutavad oad, leiba, puuvilju, pasta ja köögivilju.

Kaalutlused

TLC toitumisharjumuste menüüd kõige vähem kaloreid on soovitatav kasutada ainult rasketest raskustesse sattunud inimeste jaoks, sest teil on vaja süüa umbes 1200 kalorit ööpäevas, et “hoida keha elusalt” ja seda vajatakse tunduvalt rohkem, kui soovite, et teil oleks energia kasutamise eesmärgil Õpik “Essentials for Health and Wellness”. Tehniliselt on toiteväärtus kalorit 1 000 kalorit või 1 kilokalorit, kuid enamuse teaduslike väljaannete autorid kasutavad kaloriteid, kui nad viitavad “kilokaloriele”, “arutab Essentials.

Valikud

TLC toidul on menüüd neljas köögis – traditsiooniline Ameerika, Lõuna-, Mehhiko-Ameerika ja Aasia-Ameerika. Aruandes “Kolesterooli langetamine” on tavapärasest Ameerika menüüst röstitud nisut teraviljad hommikusöögiks, roast beef võileib lõuna ja lõhe õhtusöögiks. Lõunamenüü sisaldab hommikusööki, kaunistatud kana lõunasöögi ja röstitud veiseliha õhtusöögiks. Mehhiko menüü sisaldab farinist hommikusööki, lõunasöögi veiseliha enchilada ja õhtusöögiks mõeldud kana tako. Aasia menüüs olevatel inimestel on banaan hommikusöögiks, lõunasöögi salat ja õhtusöögi ajal köögiviljadega sealiha praadida.

Võrdlused

Lõuna-TLC-menüüs on rohkem rasva ja toidu kolesterooli kui teistes TLC menüüdes, kuigi see sisaldab lõunaaias salati, tomati ja kurgi ning õhtusöögiks ka naaritsa rooni ja leiba meloni. Lõuna menüüs on ka vähem naatriumi. Mehhiko menüüs on kõige vähem kolesterooli, kuid sellel on kõige rohkem naatriumit, kuigi tema taco sisaldab madala naatriumiga Cheddari juustu. Kõik menüüd sisaldavad suupisteid. Ameerika menüü sisaldab popkorni ja Aasia menüü sisaldab mandli küpsiseid.