Ingveri kardiovaskulaarsed kasud ja kahjum

Traditsiooniline meditsiin on sajandeid kasutanud mao-ingveri maa-alust varrast või risoomit. Kuigi ingveri enamik meditsiinilisi kasutusviise on seotud seedetrakti probleemidega, näitavad mõned tõendid, et ingver võib pakkuda kardiovaskulaarset kasu. Liiga palju ingverit võib teatud tüüpi südameprobleemidega inimestele kahjulik olla, mistõttu on oluline enne oma ingveri lisamist oma dieedile oma arstiga rääkida.

Inglismaal Aasiasse on ingver tavaline toiduvalmistamise vürts. Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuses on öeldud, et ingveri juurtel on aktiivsed komponendid, sealhulgas lenduvad õlid ja teravad fenoolühendid. Ingver võib aidata põletikku ja iiveldust vähendada. Vastavalt MedlinePlus’ile manustatakse ingveri meditsiinilised komponendid peamiselt mao ja soolestikus. Tervishoiutöötajad soovitavad ingverit ravida liikumispuudega, rasedusega seotud iiveldust, iiveldust ja oksendamist pärast operatsiooni või keemiaravi ja osteoartriiti.

Marylandi Ülikooli meditsiinikeskus tsiteerib mitmeid eeluuringuid, mis näitavad, et ingver võib kolesterooli alandada ja vere hüübimist vältida. Vere hüübimise peatamine võib aidata südamehaigusega inimestel, kus veresooned on ummistunud ja põhjustavad südameatakk või insult. Kõrge kolesterool võib põhjustada ka arterite ummistumist, kui kolesterool koguneb arterisse. Ingver võib aidata ka vererõhku langetada, mis on teine ​​südamehaiguste näitaja.

2005. aastal avaldatud uuringus “Journal of Cardiovascular Pharmacology” leiti, et ingver vähendas vererõhku kontrollitud katsetingimustes. Uurijad uurisid ingveri südame-veresoonkonna mõju erinevate loomade vererõhule. Uuringud näitavad, et roti intravenoosselt süstitud värske ingveri toorkakstrakti abil leiti annusest sõltuv vererõhu langus. Selle uuringu täiendavad katsed näitavad, et ingveri vererõhku langetav toime tuleneb pingel põhinevate kaltsiumikanalite blokeerimisest. Ent teadlased ei uurinud ingveri mõju inimeste vererõhule.

Kuigi ingveril võib olla südame-veresoonkonna kasulikkus, võib see olla ka südamehaigustega inimestele kahjulik. MedlinePlus märgib, et ingveri suured annused võivad südamehaigusi halvendada. Inimesed, kellel on madal vererõhk või kellel juba on vererõhu ravimid, võivad ingveri võtmisel langetada vererõhku või südame rütmihäireid ebaturvaliselt, mis võib mõjutada ka teisi ravimeid, sealhulgas vere vedeldajaid. Muud kõrvaltoimed on kerged ja hõlmavad kõrvetiste, kõhulahtisust ja ebamugavust krambihoogudes. Enne ingverit pidage nõu oma arstiga.

Identifitseerimine

Kardiovaskulaarsed hüved

Teadusuuringud

Potentsiaalsed kõrvaltoimed