Tee-oksaalhape

Ainus jook, mida tarbitakse sagedamini kui tee, on vesi ja joomine tee võib teie tervisele kasulik olla, tehes võib-olla piirata teie vähktõve ja südamehaiguste riski teoses leiduvate antioksüdantide tõttu, vastavalt artiklile “Euroopa kliiniline ajakiri” Toitumine “juulis 2006. Tee sisaldab siiski ainet nimega oksaalhape, mis võib avaldada mõningaid kahjulikke mõjusid tervisele.

Teise oksaalhappe sisaldus

Ajakoguse tee on pragunenud ja kas see segatakse, võib see mõjutada õlitatud tee oksalaadi sisaldust, nagu ka teie valitud tee marki ja ravimtaime. Must tee sisaldab kõige rohkem oksalaate, keskmiselt 12,21 milligrammi kohta tassi kohta, kui seda tehakse lahtise tee ja 9,54 milligrammi kohta tassi kohta, kui see on valmistatud teekotitega. Rohelise tee keskmiselt 1,36 milligrammi tassi kohta, oolongi teed keskmiselt 58,8 milligrammi tassi kohta ja taimeteed keskmiselt 84 milligrammi oksalaati tassi kohta, vastavalt uuringule, mis avaldati 2002. aastal “Aasia ja Vaikse ookeani kliinilise toitumise ajakirjas”.

Neerukivid

Kõrge oksalaatsoote sisaldavate toitude tarbimine suurendab teie neerukivide tekkeriski, eriti kui teil on kaltsiumoksalaatkive. Oxalose ja Hyperoxaluria Fond soovitab vältida mustad, rohelised ja valged teed, kui teil esineb enteraalse hüperoksaluria, kuid ütleb, et kui teil esineb muudel põhjustel neerukivid, siis ei pruugi neid jooke, kui te tarbite piisavalt kaltsiumi Oma dieeti.

Mineraalne imendumine

Oksaalhape võib seonduda teatud mineraalidega, sealhulgas kaltsiumi ja rauga. See tähendab, et kui teile piima lisate, ei pruugi see nii palju kui kaltsiumi sisaldus. Teekassis sisalduva oksaalhappe kogus tõenäoliselt teile probleemi ei tekita, kui teil pole neid mineraalaineid juba piisavalt või teedel on väga palju toite.

Kaalutlused

Järgige oma arsti nõuandeid, et kindlaks teha, milliseid teesi ja kui palju on see joogi ohutu, kui teil on neerukivid. Vältige mustat teed ja pange rohelised, valged või taimeteed. Need sisaldavad palju väiksemaid oksalaadi koguseid, mistõttu need võivad põhjustada neerukivide riski suurenemist.