Depressiooni üle-võlakirjad

Ajutise pettumuse, leina ja kurbuse tunded ei ole meditsiinilised seisundid, vaid inimeste kogemuste vältimatud osad. Kuid kui need emotsioonid on tõsised, pikaajalised või häirivad igapäevast toimet, võivad need olla depressiooni, tõsise vaimse tervise häire tunnused. Mõned pillide kujul olevad täiendavad toidulisandid võivad aidata. Küsige oma arstilt oma ravivõimalustest, kui teil on depressiooni tunded.

S-adenosüül-L-metioniin, lühendatud kui SAMe, on looduses esinev keemiline aine, mis leitakse inimkehas. Marylandi ülikooli meditsiinikeskuse andmetel on laialdaselt saadaval toidulisandina, võib SAMe olla efektiivne kerge kuni mõõduka depressiooni korral. SAM võib toimida, suurendades aju dopamiini pakkumist, meeleolu ja motivatsiooniga seotud neurotransmitterit. SAMe teaduslikud uuringud on andnud mitmesuguseid tulemusi, mõned neist on kannatanud metoodiliste vigade tõttu, mis nende tulemusi kahtluse alla seavad. Enne SAMi laialdast soovitamist on vaja rohkem uurida.

Naistepuna naistepuna kollase-õitega taim on saanud palju teaduslikku uurimist selle antidepressandi omaduste kohta. Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse andmetel võib arvata, et see võib kuluda kuu või kauem selle töö tegemiseks. Paljud kliinilised uuringud on näidanud oma efektiivsust mõõduka ja mõõduka depressiooni sümptomite leevendamisel. Naistepuna võib segada teatud ravimite toimet, sealhulgas rasestumisvastaseid tablette.

Selleks, et korralikult toimida, vajab aju piisavas koguses folaati, vees lahustuvat B-vitamiini. Folaat on teatava neurotransmitteri tootmisel, mis mõjutab meeleolu ja motivatsiooni. Registreerunud dieedilane Karen Schroeder Kassel kirjutab, et mõned depressioonituatsioonid võivad põhjustada madalat foolhappe sisaldust vereringes. Leafi rohelised köögiviljad, oad, kangendatud terad ja tsitrusviljad on rikas folaadiga, kuid igapäevane multi-vitamiinipulber koos mineraalide lisamisega võib aidata neil, kelle toitumine ei sisalda rohkelt folaadiallikaid. Kui teil on depressioon, küsige kvalifitseeritud tervishoiutöötajatelt, kas teie folaadi sisaldus võib olla tegur.

2009. aasta artikliks “Toitumisalased ülevaated” märgib, et kalaõli, mis on saadaval pillides või vedelal kujul, võib olla kasulik depressioonile. Kalaõli on rikkalikult oomega-3 rasvhapete allikas, ained, mis moodustavad olulise osa ajust. Lisaks depressiooni sümptomite leevendamisele iseenesest võib kalaõli aidata tugevdada tavapäraste antidepressantide ravimeid. Kasutage oma arsti järelevalve all kalaõlide tablette, sest need võivad häirida vere hüübimist.

SAMe

Naistepuna

Folate

Kalaõli