Seitsmepäevane heina toitumine

Hay Diet või toit, mis ühendab endas, põhineb ideel, et te peaksite vältima teatud toitude söömist koos, sest mõned kombinatsioonid takistavad seedimist ja suurendavad happesuse taset teie süsteemis, ütleb netfit veebisait. Ehkki seda toitu eluviisina reklaamitakse, on mõned raamatud, näiteks Carolyn Humphries’i “7-päevane heintaidete kava”, soovitatakse kasutada sama dieeti kui detoksiatooteid ainult ühe nädala jooksul, ütleb weightlossforgood veebisait.

Hane dieedist

Mis puutub Hay Dieti, siis kõik toidud kuuluvad kolme kategooriasse, ütleb netfit veebisait. Näiteks puu- ja köögiviljad on leelised, mis aitavad tasakaalustada keha happesuse taset. Teine ja kolmas kategooria on valgud ja süsivesikud või tärklised, millest mõlemad moodustavad hapet seedimise ajal. Hommikusööki peetakse kõige olulisemaks jaemüügiks Hay Diet, ütleb fitnessvenues.com. Sellele peaks järgnema kaks teist söögikorda kogu päeva jooksul koos ühe söögikorraga, mis koosnevad ainult leeliselistest toitudest.

Puuviljad ja köögiviljad

Puuviljad ja köögiviljad on leelised, mis toodavad väga vähe hapet, kuna need on lagundatud ja peaksid seetõttu olema iga toidukorra peamine osa, ütleb netfit veebisait. Hay Diet põhineb ideel, et dieet, mis sisaldab peamiselt neid toite, suurendab seedimist ja vähendab kahjulikku happesuse taset, mis võib põhjustada selliseid haigusi nagu kõhukinnisus, seedehäired ja artriit.

Valgud

Netfit’i veebisait ütleb, et selles kategoorias tuleks süüa ainult väikseid koguseid toitu, mitte sööta ja neid ei tohiks kombineerida süsivesikutega. Valgu toidud sisaldavad liha, ulukiliha, kala, mune ja juustu. Hay Dieti all peetakse piimat valku, kuid sul ei peaks seda liha sisaldama, ütleb Synergy veebisait. Sellesse kategooriasse kuulub ka alkohol, näiteks punane ja valge vein ja siider. Valgupiimaga ja ühe süsivesikutega segu tuleks jätta neli tundi.

Süsivesikud

Selles toidurühmas peaksite sööma mõõdukat kogust teravilja ja terviklikku leiba ja pastaid, ütleb netfit veebisait. Kuid töödeldud süsivesikuid tuleks üldse vältida, sest kui olete heinädalal, siis on keelatud aineteks valge leib, koogid, küpsised ja kommid. Õlu aga peetakse “hea” süsivesikuteks ja seda saab mõõdukalt tarbida.

Ettevaatusabinõud

Soll Leisure Magazine’i veebisaidilt ei ole teaduslikke tõendeid selle kohta, et heina dieedi taga olev eeldus on õige. Tegelikult võivad suured kontsentratsioonid valgul ja piimatoodetes tõsta kolesterooli taset, vähendades samal ajal süsivesikute tarbimist, võib see põhjustada vitamiinide ja mineraalide puudulikkust. Nagu mistahes toitumisharjumuste või toitumisharjumuste järkjärgulise muutmise korral, on oluline, enne kui alustad heina dieedil, pöörduda arsti poole, et see oleks teie jaoks ohutu.