Valgu raputused ja neeruprobleemid

On tõendeid selle kohta, et valgu lisamine seostub neerude või neerude vähenemisega. Harvardi bülletääni uuringu tulemuste põhjal vaadeldi naiste suure proteiinisisaldusega toitumise mõjusid neerufunktsioonile. Uuring näitas, et suure valgusisaldusega dieedil mõjutasid kõige enam neerufunktsiooni kahjustanud osalejaid, kuid tervete neerudega naisi ei mõjutanud valgu tarbimise suurenemine. Kuigi see uuring keskendus ainult naistele, võib mehi mõjutada sarnaselt.

Neerud

Neerude eesmärk on vere filtreerimine ja jäätmete eemaldamine teie süsteemist, kui olulised toitained on kudedesse ja organitesse lastud. Valk filtreeritakse läbi neerude, liiga palju võib neerufunktsiooni pinge tekitada. Vanemad inimesed või olemasolevate neeruprobleemidega patsiendid peaksid konsulteerima arstiga, et teha kindlaks, kas nende jaoks on valguskihid õiged.

Ajavahemik

Kui kaua te võtate toidulisandeid või raputusi, võivad nad mõjutada neerufunktsiooni. Katherine Zeratsky, R.D., L.D. Mayo kliinikus on pärast suure valgusisaldusega dieedi kuni 3 kuni 4 kuud korraga enamus täiskasvanutele üldiselt ohutu. Kuid Zeratsky soovitab, et pikaajaline proteiinisisaldus või üldine proteiinisisalduse suurenemine võib põhjustada või halvendada maksa- ja neerufunktsiooni.

Soovitused

Vastavalt haiguste tõrje ja ennetamise keskuste andmetele on proteiini soovitatav toitainesisaldus 10 kuni 35 protsenti kogu kalorikogusest. Kui olete istuv inimene, ei vaja te nii palju valku kui füüsiliselt aktiivne isik. Teie regulaarselt harjutades vajavad teie lihased valku suuremat vajadust. Tüüpiline valgu raputamine sisaldab 20 kuni 40 g valku, mis võib viia palju inimesi nende igapäevaste valkude vajaduste üle. CDC andmetel tarbivad enamik ameeriklasi oma praeguses dieedis piisavalt proteiine ja ei vaja täiendavat proteiinisisaldust.

Valgu tüüp

Eespool nimetatud Harvardi ajakirjas avaldatud uuring näitas, et valgu tüübi ja neerufunktsiooni vahel on seos. Uuringu kohaselt põhjustas loomsed proteiinid, nagu näiteks liha ja munad, neerudele kõige suuremat pinget. Taimsed ja piimavalgud ei mõjutanud neerusid üsna sama. See viitab sellele, et vadaku-, soja- või kaseiinivalgud loobuvad teie igapäevase režiimi valgusisalduse lisamisel hea valiku tegemiseks. Enne proteiinisisalduse proovimist arutage oma arsti või dieediarsti võimalust.