Popcorni toiteväärtus

Kui tegemist on tervislike suupistetega, on tavaline popkorn enamiku toitumisspetsialistide soovituste loendite peal. Küpsetatud ja söömata tavaline, popkorn on madala kalorsusega ja rasvhappega, kõrge kiudainetega ja kasulike antioksüdantidega, eriti kui võrrelda teiste tavaliste suupistetega. Popcorn on tervislik toit, mida saab süüa tervisliku toitumise osana ja sisaldab vähemalt kuus portsjonit teradest iga päev.

Omadused

Tavaline, õhupõhine popkorn sisaldab umbes 30 kalorit ja 1 grammi kiust ühe tassi kohta. Muude porganditoodete toiteväärtus erineb oluliselt, olenevalt lisatud koostisosade tüübist. Kui ostate mikrolaineahju, pliidiplaadi või pakendatud popkorni, kontrollige toitumisalase teabe märgistust, et näha, kui palju kaloreid, grammi rasva ja milligrammi soola sisalduvat toodet sisaldab. Tervislikumaks popkormiks võrrelda kaubamärke ja sorte ning vali need, kellel on kõige madalam kalorid ja kõige vähem rasv ja sool.

Tähtsus

Popcorn on Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi toiduseaduses ameeriklastele mõeldud täisteratoodete loetelus. See on neljas nimekiri kõige sagedamini tarbitavatest teradest Ameerika Ühendriikides pärast terve nisu, terve kaera ja teravilja mais. See muudab selle olulise panuse Ameerika keskmise teravilja ja kiu tarbimisse. Vähemalt pooled igapäevastest toidueeskirjades soovitatud teraviljaannustest peavad pärinema täisterast. 2008. aasta mai Teataja “American Dietetic Association” avaldatud uuringu kohaselt tarbivad popkornajate sööjad rohkem kui kaks korda rohkem terveid terveid ja rohkem kui 22 protsenti rohkem kiust kui inimesed, kes ei söö popkorni.

Kasu

Popcorn sisaldab lisaks oma kõrgekvaliteedilist toitu, mis aitab edendada seedetrakti tervist, antioksüdante, aineid, mis kaitsevad kehasiseste rakkude kahjustusi, mis võivad põhjustada haigusi. Scrickoni ülikoolis professor Joe Vinson teatas uurimuses, mis esitati Ameerika keemilise ühiskonna 238. aastakoosolekul, professor Joe Vinson, et popkorn sisaldab rohkem antioksüdante, mida nimetatakse polüfenoolideks kui mis tahes muud suupisteid. Üldiselt leidis dr Vinson, et täisterades on nii palju antioksüdante nagu puuviljad ja köögiviljad, samas kui rafineeritud ja töödeldud terad sisaldavad väga vähe.

Täiendavad toitained

Kuigi popkorn ei tooda märkimisväärses koguses mingeid toitaineid, tarnib ta B-vitamiinide tiamiini, niatsiini, B6 ja folaadi jälgi ning mineraale magneesium, mangaan, fosfor, tsink, vask ja raud. Üks tass popcornist tarnib 6 grammi süsivesikuid. Mõned rasvad, mis looduslikult esinevad popkornis, on tervislikumate monoküllastumata ja polüküllastumata rasvade kujul. Popcorn ei sisalda küllastunud või transrasvhappeid, mida loetakse tervisele halvaks.

Ekspertide ülevaade

Heli Roy, Ph.D., Louisiana Riikliku Ülikooli toitumis- ja terviseosakonna registreeritud dieet ja dotsent, ütleb, et soolamata, rasvavaba õhkpoppidega popkorm on ökonoomne ja tervislik suupiste, mis õli lisab ainult ebatervislikuks Või või. Lisaks rasva lisamisele võidakse popkormidele võid või õli lisada kuni 90 kalorit ühe tassi kohta. Selle asemel pakub dr Roy suppukoori maitsestamist vähendatud rasvasisaldusega riivitud juustu või sibula või küüslaugupulbriga.