Paleo tsooni dieet

Paleo Zone’i toitumine ühendab Paleo dieedi ja Zone’i dieedi, mis tähendab, et saate piirduda Paleo toiduga lubatud toitudega, järgides Zone’i dieedi soovitusi süsivesikute ja valkude suhet rasvade suhtes. Teil on tõenäoliselt vaja planeerida oma sööki enne kellaaega ja kodus küpsetada, kuna selles dieedil on toiduainete kogused ja liigid piiratud.

Mida süüa

Peate tegema natuke matemaatika, et välja selgitada, mida süüa, sest Zone toitumine nõuab iga toitu ja suupiste sisaldama 40 protsenti süsivesikuid ja 30 protsenti iga rasva ja valgu kohta. Naised tarbivad 1200 kalorit päevas ja mehed tarbivad 1500 kalorit päevas, kusjuures need kalorid jagunevad kolme toidukordi ja kahe suupiste vahel. Paleo toitumine võimaldab kala, kodulinde, liha, köögivilju, puuvilju ja pähkleid ja seemneid, rõhutades rohumaid, lihatooteid ja mahetooteid.

Mida vältida

Paleo dieet ei luba teil süüa midagi, mida kaevujad ei oleks oma dieedil kättesaadavad. See tähendab, et ei ole teravilja, ei piimarasvata, rafineeritud suhkrut, kaunvilju, alkoholi ega töödeldud õlisid. Kuigi lubatud, on teatavad puu- ja köögiviljad glükeemilise indeksi puhul kõrgemad ja neid tuleks seega piirata Paleo Zone toiduga. Nende hulka kuuluvad porgandid, kartulid, mais, rosinad ja banaanid. Samuti peaks piimarasvasisalduse tõttu olema piiratud rasvasisaldusega liha ja munakollasi.