Peanaha probleemid nisu allergiast

Kui te arvate nisu allergia sümptomite kohta, ei pruugi peanahk tõenäoliselt meelde tuletada. Kuid kuna nisuallergia põhjustab immuunsüsteemi reaktsiooni, võib pärast nisu sisaldavate toodete tarbimist tekkida ekseem, psoriaas, üldine peanaha sügelus või nõgestõbi. Kõik peanaha probleemid ei ole allergilise reaktsiooni tagajärjel ja teie arst peab seda hindama. Kui teil on nisuallergia, on peanaha probleemide kõige efektiivsem ravi, et vältida nisu sisaldavate toitude kasutamist.

Põhjus

Nisu allergia kõigi peanaha probleemide põhjus on seotud allergilise reaktsiooni ajal tekkiva keemilise reaktsiooniga. Nisu allergia on tingitud immuunsüsteemi ülitundlikkusest ühele või mitmele nisust leitud valkudele nagu gluteen. Kui te võtate neid valke, immuunsüsteem reageerib neile nii, nagu oleks see kahjulik. Keha ründab nisuproteiine nii, nagu oleks nad sissetungijad. Immuunsüsteem tekitab immunoglobuliini E antikehi, mis käivitavad teie organismis histamiini ja muud kemikaalid. Need kemikaalid põhjustavad naha ja teiste pehmete kudede põletikku.

Psoriaas

Psoriaas on krooniline nahahaigus, mis tavaliselt esineb peanahal. See on nahahaigus, mis mõjutab otseselt naharakkude tsüklit ja põhjustab naha pinnale kiiremini üles ehitamist kui tavaliselt. Nahareaktsiooni täpne põhjus on ebaselge, kuid enamik meditsiinitöötajaid seostab seisundi immuunsüsteemi reaktsiooniga. Kui märkate, et kui te tarbite nisutooted, on teie peanahk rasvade, mis on kuivanud, sügelevad ja valulised, võib teil tekkida psoriaas nisu allergia tagajärjel.

Muud nahareaktsioonid

Kuna peanahas esinevaid nahahaigusi on raske näha, peate teie peanahka hindama dermatoloog. Muud peamised nahareaktsioonid, mis võib tekkida peanaha nisu allergiast, hõlmavad nõgestõbi ja ekseemi. Õnged on erineva kujuga ja suurusega arenemiskettide klastrid. Nad on väga sügelevad ja võivad migreeruda teie peanahast keha teistesse osadesse. Kui teil on ekseem, mis kannab nisuallergiaga seotud nisu, võib see põhjustada huulte moodustumist peanahale ja teistele kehaosadele.

Kaalutlus

Nisu allergia on sageli segi ajutine tsöliaakia, mis on gluteeni autoimmuunne reaktsioon. Kui peanaha probleemid püsivad või kui peate silma verd peanahas, pöörduge oma arsti poole.