E-vitamiini õige annus depressiooniks

Washingtoni Ülikooli meditsiinikooli arst teatab, et hinnanguliselt 17,5 miljonit inimest Ameerika Ühendriikides mõjutavad teatud määral depressiooni ja naised on kaks korda sagedamini depressiooniga kui meestel. Kuigi depressiooni põdejad tunnevad, et nad ei vii võimalikult täieliku elu, on 80 protsenti inimestelt, kes soovisid mõnda kliinilise depressiooni raviviisi, vähenenud sümptomid ja nende igapäevane elu märkimisväärselt paranenud. Depressioonravi erinevad, kuid depressiooni E-vitamiini pooldajad väidavad, et see oluline vitamiin võib aidata vähendada depressiooni sümptomite raskust.

E-vitamiini eesmärk

E-vitamiin on teie organismis leitud rasvlahustuv vitamiin, et takistada ROS-i kemikaali arengut kontsentreeritud antioksüdantide kaudu. Kuna keha muudab toitu energiaks, vabaneb hapnik. Kui hapnik satub kokku vabade radikaalidega, moodustuvad reaktiivsed hapnikuühendid või ROS. Riiklikud toidulisandite tervishoiuasutuse asutused väidavad, et ROS võib põhjustada kahjulikku mõju rakulisele tasemele. E-vitamiini antioksüdantkvaliteet mõjutab vabade radikaalide ja ROS-i tekitatud võimalikku kahju ning E-vitamiin võib aidata vältida või kompenseerida vabade radikaalidega seotud krooniliste haiguste arengut. E-vitamiini soovitatakse läbi in vitro rakkude uuringute abil toetada terve immuunsüsteemi funktsiooni, geeniekspressiooni, rakusignaale ja takistab vereliistakute agregatsiooni. E-vitamiin säilitatakse maksas ja seda mõõdetakse seerumi kontsentratsioonide järgi.

Teaduslikud järeldused

“Probleemsete häirete ajakiri” kirjeldab Belgias Antwerpis asuva vaimse tervise kliinilise uurimiskeskuse poolt läbi viidud uuringut, milles leiti, et patsientidel, kes põevad olulist depressiooni, oli madalam E-vitamiini seerumikontsentratsioon kui neil, kellel ei olnud suurt depressiooni. Uurijad väidavad, et suurte depressioonidega inimesed võivad antioksüdantide puudumise tõttu kannatada lipiidide peroksüdatsiooni suurenemise tõttu. Kuigi need leiud tõstavad teadlaskonna seas arutelu, leidis Wollongongi Smart Foods Centre ülikooli poolt läbi viidud uuring ka depressiooniga patsientidel vähenenud E-vitamiini seerumikontsentratsiooni kohta, kuid E-vitamiini taseme madalast tasemest võib põhjustada E-vitamiini puudumine toiduallikate kaudu .

Annustamissoovitus

Arutage oma arstiga depressiooniga E-vitamiini annust. Toidulisandite riiklik tervishoiuamet soovitab, et täiskasvanud mehed ja naised vanuses 19-aastased ei tohiks tarbida rohkem kui 1000 mg E-vitamiini päevas. Ärge kunagi tarbige suuri annuseid E-vitamiini ilma oma arsti otsese nõusolekuta, sest selle vitamiini pikemaajaline manustamine võib põhjustada tervisehäireid.

Hoiatused

E-vitamiini toidulisandid võivad teatavate ravimite, näiteks trombotsüütide ja antikoagulantravimite kasutamisel koos kõrvaltoimetega põhjustada kõrvaltoimeid. Täiendades vitamiiniga E kiiritusravi või kemoteraapia ajal, võib nende ravimite tõhusus väheneda. Arutlege E-vitamiini kasutamist oma arstiga, kui te võtate praegu mingeid ravimeid või kasutate mis tahes meditsiinilist ravi. Uuringud näitavad, et suurim kõrvaltoimete riskiaste tuleneb E-vitamiini toidulisanditest, mitte selle vitamiini tarbimisest toiduallikate kaudu.