Staatilised venitamise eelised

Kui te mõnda treeningprogrammi mõtlete, näeb arvatavasti välja aeroobseid liikumisi ja lihaste konditsioneerimist. Pikendamine peaks olema ükskõik millise treeningplaani oluline osa, kuid see on sageli kõige enam tähelepanuta jäetud. Staatiline venitus on tõmbamise saavutamise ja hoidmise meetod. Teie tavapärase staatilise ulatuse lisamine annab teie kehale palju eeliseid.

Üks tõmbetugevuse eelised on paindlikkus. Paindlikkus viitab liikumisruumile liigese ümber. Erinevad venitusviisid, sealhulgas staatiline, võivad suurendada põlve-, puusa-, õlavarre- ja pahkluude liigeste paindlikkust. Paindlikkuse suurendamine võimaldab teil vabalt ja tõhusamalt liikuda.

Staatiline venitus võib olla nii füüsiliselt kui ka vaimselt lõõgastav. Teosed peavad olema mugavad ja vajada minimaalset koormust. See võib anda teie keha ja aju võimaluse lõõgastuda. Staatiliste venituste tegemisel on soovitatav võtta sügavaid aeglaseid hingeõhke. Mõne inimese puhul vähendab see stressi tundeid. Üks stressi kõrvaltoimeid on lihaste pinge suurenemine. Staatiline venitus võib aidata leevendada pingeid.

Vilets paindlikkus ühes või mitmes lihasrühmas võib põhjustada lihaste tasakaalustamatust või kehva asendi. Tihedad lihased tõmbavad liigeseid ja võivad aeglaselt muuta keha joondust. Inimesed, kellel on lihas-skeleti tasakaaluhäired, tunduvad olevat vigastuste suhtes kergemad. Liikumise vähenemise ulatust võib mõjutada teatud lihaste regulaarne liikumine või ülemäärase kasutamise puudumine. Näiteks võistlejatele on sageli tihedad puusaliigese flexors – lihased, mis ühendavad puusaliigese ja reie külge – ja saavad sellel lihasgrupil staatilisi venib.

Et oma staatilist venitusetappi ära kasutada, ärge venitage külma lihaseid. Tehke 5- kuni 10-minutiline aeroobne soojendus või päästa oma venitus lõpus oma treeningu. Pöörake kaugemale oma tavapärasest liikumisulatusest. Kui te veniksite, peate tundma pinget lihastes, kuid jääge valutute tsoonide alla. Hoidke iga venitus vähemalt 15-30 sekundit. Võtke aeglane ja sügav hingamine, kui hoidke venitust ja ärge põrge. Kui aega lubab, korrake iga venitada kolm kuni viis korda. Kaasa laiendused kõigile oma suurematele lihasrühmadele, kuid kulutage täiendavat aega lihastele, mis tunnevad pingeid või mida sageli päeva jooksul kasutatakse. Näiteks kui juhti või sisestate arvutisse palju, siis pöörake tähelepanu oma õlgadele ja rinnale.

Ava oma vahemik

Stretch välja stressi

Tasakaalus oma keha

Edukas venitamine