Sardiinide toitumine

Sardiinide dieet aitab mitte ainult kaalulangus, vaid ka üldise tervise eelised. Kvalifitseeritud dieediarst Keri Glassmani 2006. aasta raamatu “Sardiini dieet” üksikasjalikus versioonis sisaldab plaan suure kiududega vähendatud kalorsusega dieeti, mis julgustatakse sardiinide söömist iga päev, kuigi võite asendada ka teisi õlisid kalu. Sardiinid on suured oomega-3-rasvhappes, mis on tuntud südame tervise kasuks.

Omadused

Sardiinide dieedi järgimisel ei pea te arvama kaloreid või võtma toidulisandeid. Soovitatud toidud ja toidud annavad kogu vajalikule toitumisele sobiva kalorikoguse, vastavalt toitumise ülevaatele. Toit sisaldab küllastunud rasvu, transrasvhappeid ja rafineeritud süsivesikuid, vähendades lahust valgust, vitamiine ja mineraalaineid.

Kasu

American Heart Association soovitab süüa vähemalt kaks 3,5-untsi portsjonit kala nädalas nende oomega-3-rasvhapete jaoks. Südamehaigustega inimesed peaksid sööma veelgi. Need toitained vähendavad triglütseriidide sisaldust, aeglustavad naastude arterites akumuleerumist, alandavad vererõhku ja vähendavad südame rütmihäireid või arütmiat.

Toitumine

Sardiinid asuvad omega-3 rasvhapete skaalal kõrgel, ütleb toitumisspetsialist Anne Collins. 100 g kala või umbes 3,5 ounci teenindav makrell on parim allikas 2,2 g omega-3 rasvadega. Nii sardiinid kui heeringas pakuvad 1,7 g ühikut 3,5 untsi kohta. Harilik tuun, järveforell ja Atlandi tuur turustavad 1,6 g, lõhe ja anšoovised igal juhul serveerivad 1,4 g / 3,5 untsi. Üks sardiinikogus annab ka “Sardiinide toidule” pehme valgu ja peaaegu kolm korda kaltsiumi 1 tassi piima kohta, samuti D-vitamiini ja fosfori, mis on kaltsiumi imendumise seisukohalt oluline.

Menüü

See toit sisaldab sööki kolme sööki ja kaks suupiste päevas. Toitumise ülevaade ja “The Sardine Diet” pakuvad menüü ettepanekuid. Hommikusöök võib sisaldada kaerajahu pannkooki jogurti, suitsutatud lõhe või juustu ja brokoli omlettiga. Lõunasöögi või õhtusöögi ajal võite süüa rasvase kalaga, näiteks avokaado söögikartuli tostadaga, sardine pasta primavera või pikkuim-tuunikala pakendiga ning teie teise söögikorra põhitoomisel on röstitud kana, kalkuniburger või sealiha sisefilee.

Soovitus

Saadaval on mitu sardiiniliiki. Sardiini dieet soovitab Põhjamaade sardiinide parimat maitset ja tekstuuri. Need kalad on väiksemad kui muud sardiiniliigid ja need on pärit sellistest piirkondadest nagu Norra, kus kalatööstus on rangelt reguleeritud ja vesi on puhas.