Vitamiinide mõõtmine

Vitamiine mõõdetakse vastavalt rahvusvahelisel tasandil standardiseeritud süsteemile. Lisaks sellele on vitamiini kogused oluliselt erinevad: alates 15 mikrogrammi päevas D-vitamiini päevas kuni 90 mg-ni päevas C-vitamiini puhul. Lemmiktoidu või multivitamiini etiketil oleva žargooni mõistmine aitab teil tagada kõigi oluliste vitamiinide .

Võimalik, et vitamiinide mõõtühikute, rahvusvahelise ühiku või IU-de kõige segadust tekitavad paljud täiendajate tootjad kui vitamiinide soovituste standardmõõtmed. Põhja-Carolina ülikooli andmetel on IU ainete bioloogilise mõju rahvusvaheliselt standarditud mõõtmine, kui manustatav annus on 1 RÜ. See võib tarbijatele segadust tekitada, kuna IU-l puudub otsene muundamine grammides ja milligrammides. Näiteks üks A-vitamiini tase on võrdne 0,3 mcg-ga, kuid D-vitamiini puhul on üks IU 25 na-grammi.

Mikrogramm – mcg – on äärmiselt väike mõõtühik, mis on võrdne ühe miljoni või 1 grammiga või ühe tuhandiku 1 mg-ga. Näiteks vajab keskmine täiskasvanu päevas 15 μg D-vitamiini. See on võrdne 0,015 mg ja 0,000015 g. Vastavalt Meditsiiniinstituudi Toidu- ja Toitumisnõukogule on teie soovitatud dieettoetus A-vitamiini, D-vitamiini, K-vitamiini, foolhappe, vitamiini B-12 ja biotiini kohta mõõdetud mikrogrammides, kuna vajalik kogus on väike.

Milligramm, lühendatud mg, on üks tuhandik 1 g ja võrdub 1000 mikrogrammiga. Näiteks täiskasvanud mees vajab 90 mg C-vitamiini ööpäevas. See on võrdne 90 000 mcg ja 0,09 g. Teie soovitatav dieettoetus C-vitamiini, E-vitamiini, tiamiini, riboflaviini, niatsiini, vitamiini B-6 ja pantoteenhapet mõõdetakse milligrammides päevas.

Gramm, lühendatud g, on suurem mõõtühik ja seda kasutatakse tavaliselt meetermõõdustikus. Näiteks on ühe toiduga mis tahes liiki toidud meetermõõdustikus tavaliselt 100 g. Gramm on võrdne 1 000 000 mikrogrammi ja 1000 mg. Kuna vajate ainult väikestes kogustes vitamiine, mõõdetakse grammides harva vitamiine. Kuid makro- toitaineid, nagu valku ja kiudaineid, mõõdetakse tavaliselt grammides, nii et leiate kasulikke tundide kõiki mõõtmisi, alates mikrogrammidest kuni grammini.

Rahvusvahelised üksused

Micrograms

Milligrammid

Grammides