Šokolaadiallergia tunnused

Tavaline allergia kakao suhtes on haruldane. Tõenäoliselt tekitab sümptomeid šokolaadi või šokolaadi magustoidu muude koostisosade allergia või nende talumatus, näiteks soja või piimatooted. Võib olla tundlik ka šokolaadi looduslike kemikaalide suhtes. Šokolaadiallergia sümptomid võivad ilmneda mõne minuti jooksul või mõne tunni jooksul pärast šokolaadi söömist ja võivad ulatuda lööbest kuni hingamisraskuseni. Rasked sümptomid vajavad erakorralist ravi.

Kahtlustatavad koostisosad

Isegi šokolaadi, mis ei sisalda pähkleid, saab valmistada masinate puhul, mida kasutatakse toodete valmistamiseks, mis sisaldavad pähkleid. Etikett peaks sellest märku andma. Šokolaadikompvekid ja magustoidud sisaldavad sageli soja-, piimatooteid, gluteeni, maisi või maisisiirupit, toiduvärve ja lõhna- ja maitseaineid, mis kõik võivad põhjustada probleeme inimestel, kellel on allergia või nende koostisosade talumatus. Šokolaad võib isegi sisaldada niklit ja sisaldab tihtipeale pruunide jälgi, mis ulatuvad kakaoubade ümber. Naturaalsed kemikaalid šokolaadis, sealhulgas kofeiinis, võivad samuti põhjustada probleeme.

Sügelemine ja lööve

Toiduseallergia, sh šokolaadiallergia, sageli põhjustatud nõgestõbi, kibuvärvi punetus, sügelev lööve ja ezkeem, lame, kuiv, sügelev lööve. Teie kõrvad, suu või pärasoole sügelemine võib sügelema. Teie nahk võib olla punane.

Hingamisteede sümptomid

Kuivat köha, aevastamist ja vesine või täidisega nina on toiduallergia tavalised sümptomid. Helistage 911, kui hingamisteede sümptomid rasked, näiteks hingamisraskused.

Seedetrakti häired

Šokolaadiallergia, nagu kõik toiduallergiad, võib häirida teie seedetrakti, põhjustades kõrvetised, kõhuvalu, iiveldus, oksendamine või kõhulahtisus. Võimalik, et su suus võib tekkida ka mõnus maitse.

Peavalud

Tundlikkus ühe sellise šokolaadikemikaali suhtes nagu kofeiin, teobromiin, fenüületüülamiin ja türamiin võib põhjustada peavalu. Chocolate on üks toiduaineid, mida inimestel, kes kogevad migreeni, kutsutakse üles vältima.

Raske šokolaadiallergia võib põhjustada anafülaksiat, mis võib kujuneda eluohtlikuks. Anafülaksia tunnused võivad hõlmata hingeldust või hingeldust, valu rinnus, paanika, segasus, nõrk pulss, peapööritus ja suu, keele või kõri paistetus, nii et see häirib neelamist või hingamist. Kui teil või kellelgi teisel on tõsised sümptomid, saate hädaabi.

Rasked sümptomid