Kaldus lihaspinge sümptomid

Kalduvad lihased moodustavad kahest kõhu 4 lihase rühmadest kaks organismi ja jagunevad sisemisse ja välimisse segmenti. Need peamised lihased mängivad olulist rolli paljudes ühistes tegevustes, sealhulgas istudes, seismisel ja kõndimisel. Üks või mõlemad kõhu kaldenurkade tüvehäired – mis tekivad, kui lihased on üle pingutatud või osaliselt purunenud – võivad olla nii valusad kui nõrgemad.

Sümptomid

Kaldu tüvi iseloomustab tavaliselt alguses äkiline, terav valu ribi puuris. Piirkond on tihti pehmelt puudutatav ja võib varieeruda verevalum, sõltuvalt vigastuse raskusest. Liigendamine ja painutamine on tavaliselt valusad. Kalduvad lihased on istumisel aktiivsemad kui lamades. Selle tulemusena võib isegi istutamine või seiskumine olla kaldu tüve järel valus. Sügav hingamine, aevastamine või köha ka tavaliselt põhjustab valu.

Põhjused

Kaldsed lihased on aktiivsed ettepoole painutamise, külgmise painutuse ja pööramisliikumise ajal. Seetõttu eelneb tüvest tavaliselt üks neist liigutustest. Seda tüüpi vigastused on sageli seotud spordialadega, nagu pesapall, golf ja tennis. Vastu võivad olla ka suuremad intensiivsusega harjutused, mis on suunatud kõhu lihaseid, nagu näiteks sit-up või crunches. Kuid isegi kerge köha või aevastamine võib põhjustada kaldu pinget.

Ravi

Tõsised tüved võivad lahendada kuni 10 nädalat. Tõmbetugevuse ravimine hõlmab tüüpiliselt kahjustatud piirkonna jäätumist, vältimaks raskendavaid tegevusi ja võtke põletikuvastaseid ravimeid – näiteks ibuprofeeni (Advil, Motrin) või naprokseeni (Aleve) – kui arst seda soovitab. Kui valu langeb, võib venitamise ja südamelöögi tugevdamise harjutused järk-järgult taas kasutusele võtta, kuna teil on võimalik neid ilma valueta taluda.

Hoiatused ja ettevaatusabinõud

Tõste tüve esinemine on sageli ilmne, kui sümptomid ilmnevad kindlate tegevusliikide lähedasel kronoloogilisel lähedusel. Kui valu edasi lükkub, ei pruugi põhjus olla nii kindel. Teised meditsiinilised seisundid võivad muu hulgas põhjustada valu külgses piirkonnas, kus obliqueid elavad, sealhulgas ribide murrud, pleuriit ja muud kopsuhaigused ning südame-, mao-, maksa- ja sapipõie haigused. Vaadake oma arsti, kui teil esineb seletamatu, püsiv, süvenev või tõsine rindkere või kõhuvalu valulikkus, eriti kui teil on teisi sümptomeid. Pöörduge kiirabi, kui teil esineb hingamisraskusi, õhupuudust või peapööritust või minestamist; üle vaadatud: Tina M. St. John, M.D.