Saksa šokolaadi kooki toiteväärtus

Saksa šokolaadi kooki esimene trükitud retsept ilmus 1957. aastal Texase ajalehes veebisaidi “What’s Cooking America” ​​kohaselt. Vaatamata oma nimele ei pärine Saksa šokolaadikook pärit Saksamaalt, kuid see on nime saanud mees, kellel on eestikeelne saksa keel. Saksa šokolaadi kooki peamised koostisosad on magus küpsetamine šokolaad, pekanipähklid ja kookospähkel. Saksa šokolaadikoogi viil ei ole kaloreid vähe ja toitumisalase teabe tundmine võib aidata teil oma toitu kohandada, et see sisaldaks viilu iga kord korraga.

Saksa šokolaadikooki toitumisalane teave võib sõltuvalt teie retseptist erineda. Homemade retsept võib sisaldada saksa šokolaadi, jahu, suhkrut, mune, kakaod, soola, söögisoodat, vaniljepi, pekanipäiseid, kookosõli ja aurustatud piima. Üks hommikusööki sisaldav kook sisaldab 592 kalorit.

Üks portsjon Saksa šokolaadikook sisaldab 35,5 grammi kogu rasva ja 147 milligrammi kolesterooli. Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi toitumisjuhistes soovitatakse piirata kogu rasva tarbimist alla 20-35% kaloritest. 2000-kalorise toiduga peaks teie igapäevane rasvasisaldus olema 44-78 g. USDA soovitab ka piirata oma dieeti sisaldava kolesterooli kogust alla 300 mg päevas. Toitainekolesterooli kõrge sissevool võib suurendada vere kolesteroolitaset ja südamehaiguste riski.

Iga kooki portsjon sisaldab 65 g süsivesikuid ja 2,4 g kiudaineid. Enamik teie kaloreid peaks pärinema süsivesikutest, sest need annavad teie kehale energiat. Kuid enamik neist süsivesikutest peaks pärinema komplekssetest süsivesikutest, mis pakuvad olulisi vitamiine ja mineraale, nagu teraviljad, puuviljad ja köögiviljad. Suhkru- ja rafineeritud jahu on Saksa šokolaadikooki peamine süsivesikute allikas. USDA soovitab piirata suhkrulisandiga toidu tarbimist.

Üks Saksa šokolaadikoogi viil sisaldab 7,7 g valku. Tervislik toitumine peaks andma 10-35 protsenti kaloritest valku. Enamik ameeriklastest saavad oma toitumisharjumustest tavapärasest tarbimisest rohkem proteiini, vastavalt haiguste tõrje ja ennetamise keskustele.

Saksa šokolaadi kooki iga viil sisaldab 304 mg naatriumi. USDA soovitab naatriumisisaldust piirata 2300 mg-ni päevas. Suures koguses naatriumi võib teie keha säilitada vedelikke, mis suurendab teie vererõhku. Kõrge vererõhk suurendab teie südameinfarkti või insuldi tekkimise ohtu.

Kaloreid

Rasva

Süsivesikud

Valk

Naatrium